13-03-2023
Zojuist een weekje terug van en heerlijke vakantie en dan kom je weer in het koude kikkerlandje. Even doorbijten en langzamerhand zal het wel opwarmen. De meesten hebben al veel jongen gekweekt en zullen enkelen worden klaar gestoomd voor diverse eenhoksraces. Ook hoorde ik dat er alweer veel aanvallen van de o.a. de havik, slechtvalk en noem maar op. Dit fenomeen zal de komende jaren alleen maar erger worden met het beleid om alles maar te beschermen. Het blijkt dat de OWDerby de enigste eenhoksrace in Duitsland is met een FCI status toch mooi om te horen. Nog even dan gaat het grote spel op de wagen weer beginnen. Veel succes alvast en we spreken elkaar binnenkort voor degene die de duiven komen  brengen voor de eenhoksrace.

15-02-2023
Extra info er zijn een aantal dagen toegevoegd om de duiven aan te leveren voor de Owderby. Op 4 maart kunnen er duiven aangeleverd worden op de voorjaarsbeurs in Houten. Voorheen wel graag even aanmelden bij dhr. Masur die ze dan zal meenemen.

De tweede aanleverdata is op:
zaterdag 22 april 2023 tussen 10.00 en 16.00 uur. Ook hier graag even van tevoren aanmelden via:
jabbing@home.nl of via 0611569264, 

28-01-2023
Hierbij de definitieve aanleverdatum voor de OWDerby. Deze is op zaterdag 1 april 2023 tussen 10.00 en 16.00 uur. De duiven moeten minimaal 35 dagen oud zijn en voorzien van stamkaart, eigendomsbewijs, pmv entingsbewijs. Ter plekke eventuele inschrijfgelden alsmede transportkosten van € 20,00 per liefhebber.  Zondag 2 april worden de duiven vervoerd naar Espelkamp.

18-01-2023
De meesten onder ons zullen zo langzamerhand met de kweek zijn begonnen, dit is denk ik ook de juiste tijd om ze klaar te stomen voor de OWDerby. In eerste instantie zou ik de duiven 9 april naar Espelkamp vervoeren, maar dit gaat hoogstwaarschijnlijk een weekje eerder worden nl. op 2 april 2023 uiteraard nog onder voorbehoud. Aanleveren wordt dan mogelijk dan op 1 april. Ik laat u de datum nog definitief horen via deze site en in de groepsapp. Er zijn nog plekken beschikbaar dus als u nog belangstelling heeft kunt u zich bij mij aanmelden of rechtstreeks via de site van OWDerby.com 

06-01-2023
Op dit moment zijn er al meer dan 600 aanmeldingen binnen bij de OWDerby in Dld. Ik ben er van overtuigd dat het aantal nog behoorlijk zal oplopen de komende maanden. Rechts ziet u een korte film van één van de trainingen in Espelkamp.