23-09-2023

Rechts een foto van de eerste asduif van de Ostwestfalen Derby 2023. Zoals het er nu naar uitziet worden de eerste 15 duiven  en 10 asduiven op 16 okt. t/m 25 okt. 2023 aangeboden bij Herbots. Al met al kan iedereen terugzien op een geslaagd seizoen en onze speciale dank aan Christoph en zijn vrouw Maria voor de geweldige finaledag. Aan de duiven was duidelijk te zien dat Christoph deze tot in de puntjes verzorgd en ik kan iedereen aanraden om dit geweldige spektakel ook een keertje mee te maken. Mocht u volgend jaar ook mee willen doen of voor meer info kunt u zich bij mij melden via het kopje contact. Iedereen veel succes  en hopelijk tot later. Groet Jan  

09-09-2023

Het zit er op na een tropische dag met temperaturen tegen de 30 graden is de eindvlucht vanaf Bozcow voorbij. Nadat het vorige week behoorlijk bewolkt was hadden we vrijdag een geweldige dag. Dat de duiven het niet in de schoot geworpen zouden krijgen was al snel duidelijk op een afstand van 427km werden ze gelost om 7.30 uur. Met de wind uit de ZO hoek hadden ze enig voordeel qua snelheid. Om 12.47 arriveerde de eerste groep van 9 duiven, daarna kwamen de duiven mondjesmaat aangestormd. Al met al was het een prachtige dag met veel liefhebbers die hebben genoten van zowel de hapjes en drankjes als het keutelen over de duiven en natuurlijk de prachtige aankomsten. Hopelijk hebben we volgen jaar weer zo’n topdag we houden u op de hoogte over de verdere ontwikkelingen in Espelkamp. Allen van harte gefeliciteerd . Rechts de top 10 van 2023.   

03-09-2023

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover dat de halve finale van de Ostwestfalen Derby plaats heeft gevonden. De dagen ervoor was het wikken en wegen welke dag de beste dag zou kunnen zijn om deze door te laten aan. Het was een zeer moeilijke beslissing en is toch voor de vrijdag gekozen een prima beslissing de andere dagen waren sowieso niet goed alhoewel de vrijdag ook zeker niet optimaal was. Er werd in Ludwigsfelde gelost op 317km met goed weer en hoe dichter bij huis hoe bewolkter het zou worden. Dat de duiven goed kwamen bleek wel uit de aankomsten. De eerst 3 duiven waren dit keer de Nederlanders met en 1e plaats voor Adri Ollebek en de 2e en 3e plaats voor team Faber. De duiven kwamen mooi terug in kleine groepjes en af en toe een groepje van zo’n 15 duiven. Op naar volgende week vrijdag de finaledag wanneer het ook nog eens prachtig weer gaat worden. Alvast heel veel succes allemaal en het gaat zeker een gezellige dag worden met hopelijk veel liefhebbers om te aankomsten te zien.  

25-08-2023

Gisteren de laatste Hot Spot nr 4 op een afstand van 255km. Dat het weer niet helemaal mee zat bleek wel uit de aankomsten. Het was broeierig met oplopende temperaturen, daarbij lag er in eerste instantie ook nog een kleine storing in de buurt van Espelkamp. Deze loste minder snel op dan verwacht. De duiven werden om 8.35 uur gelost en hadden een snel vertrek. Vandaag zijn er gelukkig nog veel duiven nagekomen en staat de teller inmiddels op bijna 400. Volgende week vrijdag staat de halve finale gepland en hopen we dat de weergoden ons mee zullen zitten. De wind draait naar de westkant zodat de duiven nu een kopwind krijgen wat ook niet gmakkelijk zal zijn. We gaan het zien en iedereen veel succes met de laatste 2 vluchten. Rechts de aankomsten van Hot Spot 4.

23-08-2023

Morgen alweer de laatste Hot Spot op het programma HP4 en dan nog 2 vluchten, de planning is om op 1 september de 1/2 finale te spelen en de week 8 september de Finale van de OWDerby. Op dit moment nog bijna 500 duiven in concours op zich prima gezien de andere one loft races. Rechts de lossing van de Hot Spot 3 Barleben waarin de duiven in prima conditie zijn en op enkelen na alles terug van 205 km. Zoals ik het nu kan bekijken zullen er veel deelnemers aanwezig zijn op de eindvlucht. Gezien de vorige edities is dit altijd een gezellige boel en voor de inwendige mens is er genoeg.   

13-08-2023

De eerste Hot Spot zit er inmiddels op. De duiven zouden in eerste instantie in Lehrte worden gelost maar door de slechtere omstandigheden zijn ze iets dichter bij huis gebracht. Een prima beslissing gezien de aankomsten, de duiven kwamen in grote groepen en er zijn totaal 9 duiven niet terug gekeerd. Morgen staat de 2e Hot Spot op het programma een vlucht van 150 km vanaf Wolfburg. De wind komt uit het zuiden en is net als de vorige vlucht een beetje variabel. Hopelijk kunnen ze op tijd los want het zal na de middag behoorlijk warm worden. We gaan het zien morgen iedereen vel succes.  

4-08-2023

Deze week vonden nog een aantal trainingsvluchten plaats waaronder de laatste vanaf 110 km. Het weer zat de hele dag een beetje tegen, desondanks kwamen de duiven goed naar huis. De duiven komen nog steeds in grote koppels aan en lopen perfect naar binnen zo te zien is op de filmpjes. Volgende week zal er een begin gemaakt worden met de eerste HOT SPOT vlucht (prijsvlucht) Iedereen alvast heel veel succes gewenst .

 

25-07-23
Inmiddels vond de 4e training plaats in Espelkamp. Er werden totaal 535 duiven ingekorfd en er zijn 520 duiven aangekomen op de hokken. Helaas toch nog weer een 15 tal duiven weg. Ik denk dat de natuurlijke selectie inmiddels is begonnen en alleen de sterksten zullen de eindstreep halen. Ook de roofvogel probeert zijn best te doen voor een versnapering. De temperaturen zijn gelukkig een stuk lager en de komende week is de verwachting ook niet al te best om duiven af te richten. De vraag is of Christoph de eindvlucht op 1 september kan halen. De duiven staan voorop en moeten er klaar voor zijn is dat niet het geval dan gaat het iets later worden. Het is hier niet zoals bij vele eenhoksraces dat de einddatum bepalend is maar de duiven zullen er klaar voor moeten zijn en het weer moet goed zijn zodat elke duif een kans krijgt om huiswaarts te keren. 

17-07-2023
Op 13 juli vond de eerste trainingsvlucht plaats bij de OWDerby. De duiven werden later in de middag gelost op zo’n 5 km. Het was een prima verloop en de duiven zijn eerst nog even flink rond gevlogen voordat ze naar binnen werden geloosd. De meesten zijn terug gekeerd en er missen nog een 4 stuks dus de schade is beperkt gebleven. Voor vanmiddag (plm. 17.00 uur) staat de 2e training gepland mits de weersomstandigheden het toelaten. Ze trainen dagelijks een dikke 2 uur dus met de gezondheid gaat het prima. Iedereen alvast veel succes gewenst. 
Aankomsten zijn live te volgen onder uitslagen bij Benzing live