20-07-2024
De 5e trainingsvlucht is achter de rug en het gaat nog steeds crescendo duiven komen goed naar huis en weinig verliezen. Er zijn nog zo’n 600 duiven en de komende weken zal de afstand worden opgevoerd om straks goed aan de prijsvluchten te kinnen beginnen. Als ik Christoph hoor ze bij huis vliegen zouden menige liefhebbers hierbij de vingers aflikken. er zijn dagen dat de duiven zo’n 3 uur aan het rainen zijn eigenlijk niet normaal maar daar schijnt het te kunnen. Dat geeft wel aan dat ze in uitstekende conditie zijn en het begint ook al bij menig liefhebber te kriebelen omdat de prijsvluchten langzamerhand in het zicht komen. Het blijven jonge duiven dus hopen dat ze zo blijven doorgaan. Tot later 

10-07-2024
Inmiddels zijn we begonnen met een bestandslijst van de aanwezige duiven en is er een start gemaakt met de eerste opleervlucht. Allereerst complimenten voor Mazur de duiven zien er fantstisch uit en trainen prima. De eerste africhting was op 10 km en zijn er 6 duiven niet terug gekeerd. Als het mogelijk is worden er vanaf nu wekelijks trainingsvluchten georganiseerd als het weer het toelaat. U kunt de aankomsten ook volgen via https://oneloftrace.live/ indien er een nieuwe vlucht plaats vind. Iederreen veel succes tot later. 

11-06-2024
Door ziekte helaas niet de mogelijkheid gehad om iets te schrijven op de site. Ik hoop vanaf nu weer activiteiten die zich in Espelkamp voordoen te vermelden. zoals het er nu voorstaat zijn ze druk bezig met het uitwennen van alle duiven. Inmiddels vliegt er al een groepje rond voor verkenning en de verwachting is dat binnen enkele weken alles mee gaat draaien in de grote groep. Er zitten nu zo’n dikke 700 duiven toch weer meer als vorig jaar maar er zullen zoals bij elke liefhebber duiven verloren gaan. Hopelijk valt de schade dan weer mee. De duiven zijn in perfecte gezondheid en dat is Mazur wel toevertrouwd gezien zijn ruime ervaring in de duivensport. Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn dan hoort u uiteraard meer., ik verwacht dat begin juli de eerste bestandlijst wordt gepubliceerd zodat we kunnen zien welke duiven nog aanwezig zijn. Iedereen alvast een goede vlucht en tot later. 

05-05-2024
Gisteren de laatste aanlevering gehad voor de OWDerby, ik kan niet anders stellen dat er ontzettend mooie duiven tussen zitten die zeker en kans maken om een leuke prijs te winnen. Dit keer kwamen veel liefhebbers hun duiven brengen uit verschillende windstreken waarvoor vele km moesten worden afgelegd. toch altijd even gezellig om weer nieuwe liefhebbers te leren kennen. Vandaag zitten alle duiven op de hokken en worden voorzien van een chipring en een nekdruppel tegen luis. De verplichte entingen hebben ze allemaal gehad nu maar hopen dat ze allemaal gezond blijven net als de vorige edities. We wensen iedereen veel succes en houden u uiteraard op de hoogte van het verloop. 

14-04-2024
Vandaag de eerste grote groep Nederlandse duiven gebracht zo’n 90 stuks, ik kan niet anders stellen dat het een zware concurrentiestrijd gaat worden. Iedereen probeert natuurlijk zijn beste duiven erheen te doen, maar goed ook iedereen weet dat je dat vooraf nooit kunt vaststellen welke de beste zijn. Daarom vind ik deze races ook altijd heel betrouwbaar alle duiven zitten op hetzelfde hok, dezelfde verzorging dus is het maar afwachten of er een toppertje bij zit. Kwaliteit komt vanzelf boven drijven zeg ik maar. Ik heb schitterende duiven in de hand gehad dus maar hopen dat ze het goed doen. Iedereen succes en ik zie zeker nog velen van jullie op de eindrace. 

07-04-2024
De activiteiten zijn in volle gang en zo langzamerhand begint het te kriebelen hoe het zal verlopen bij deze mooie race in Espelkamp. Komende zaterdag 13 april is het dan zover en kan de eerste aanlevering va de duiven van start gaan. Zondag 14 april worden ze naar Espelkamp vervoerd. U bent van harte welkom vanaf 9.00 uur en zoals altijd staat de koffie klaar. Mocht u nog vragen hebben laat het weten. Nog even het adres waar ze afgeleverd kunnen worden: Willem Grolstraat 89 Emmen. tel. 0611569264. Ik hoop u dan te zien de 13 april.  

16-03-2024
Al een tijdje niets meer laten horen en dat kon ook niet anders omdat we een langere tijd op vakantie zijn geweest naar zonnige oorden. Helemaal uitgerust en de tank weer opgeladen gaan binnenkort de aanleveringen en de bezigheden er omheen weer op volle toeren draaien. We hebben er veel zin in en gezien het aantal liefhebbers dit jaar kan het wel eens een prachtig jaar gaan worden. Ook vele bekende liefhebbers hebben de weg gevonden naar Espelkamp om mee te doen met deze race. Het aantal Nederlanders is overweldigend meer dan 40 Nederlandse liefhebbers die de strijd met elkaar aangaan. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar dus wilt u nog meedoen neem dan even contact op. Zorg ervoor dat u de jongen vroegtijdig in laat enten voor paramyxo en het bevestigingsformulier ook meegeeft bij de aanlevering. Verder zal ik voortijdig nog even in de groepsapp de details weergeven. Allen alvast veel succes en hopelijk zien wij u snel. Fijn weekend 

11-2-2024
Zo langzamerhand begint het alweer te kriebelen en de meesten houden zich druk bezig met de kweek voor 2024. Ik krijg van velen te horen dat de kweek goed verloopt en de duiven vlot op eieren komen misschien heeft het ook te maken met de temperaturen. De duiven die klaar gestoomd worden voor de OW Derby zullen om deze tijd de eerste eieren hebben zodat ze bij aanlevering mooi op tijd zijn. Ik raad aan de duiven de eerste keer te enten tegen paramyxo en rota tegelijk. In een later stadium bij Mazur zullen ze nogmaals geënt worden tegen paramyxo en herpes. Het loopt geweldig dit jaar met de aanmeldingen inmiddels al bijna 800 duiven waaronder zo’n 33 Nederlandse liefhebbers. Het geeft wel aan dat de interesse ook hier groot is. Ik hoop dan ook dat we dit jaar schitterende races hebben met weining verliezen. We gaan het zien en mocht u nog vragen hebben neem even contact via de mail of de app. 

29-01-2024
Het aantal aanmeldingen loopt nog steeds lekker door inmiddels al zo’n 700 aanmeldingen. Even een aanvulling betreft de aanlevering van de duiven, we hebben inmiddels 2 aanleverdata zaterdag  13 april en vrijdag 3 mei dit is tevens de laatste mogelijkheid om aan te leveren.
– Duiven moeten minimaal 35 dagen oud zijn.
– Stamkaarten incl. eigendomsbewijzen
– Een geldig paramyxo entingsbewijs
– Inschrijfgeld (€600,= voor 4 duiven) indien nog niet overgemaakt 
– Transportkosten (€20,= ongeacht het aantal duiven) 
Voor vragen graag even contact opnemen via +31 611569264 / of via whatsapp.

15-01-2024
Allereerst iedereen de beste wensen voor 2024 en dat we een prachtig en mooi duivenseizoen tegemoet zullen zien. De aanmeldingen lopen op volle toeren en er hebben zich veel Nederlanders aangemeld voor deze schitterende race. Zoals het er nu naar uitziet zal de eerste zending op: 
7 of 14 april 2024 plaats vinden. Exacte data en tijden worden op tijd bekend gemaakt via de site of de groepsapp. Mogelijk dat er nog een tweede aanlevering mogelijk is maar dat zullen we dan ook op tijd laten horen. Iedereen succes met de kweek en hopelijk zien we elkaar snel. 

29-12-2023
Even een laatste bericht voor dit jaar. Voor iedereen een gelukkig en gezond 2024. Gezondheid is toch wel het allerbelangrijkste en daarbij moet ik wel vermelden als je gezond bent je jezelf gelukkig mag prijzen. Alle ellende om je heen met oorlogen overal zitten we hier in Nederland nog redelijk goed voor zover. Ook voor de duiven geldt nog steeds gezondheid is een must anders ben je geklopt. Ik kreeg deze week nog een telefoontje van iemand die paratyfus op zijn hok heeft gehad en vertelde dat de duiven niet goed door de rui gekomen waren vooral de laatste pennen kwamen niet goed op. Mijn advies is dan om alles op te ruimen hoe erg dit ook is op de ene of andere manier blijft het sluimeren onder de duiven en van de kweek mag je misschien ook niet teveel verwachten. Het is hard om alles weg te doen maar soms heb je geen keus en moet je opnieuw beginnen. Ik wens iedereen een goeie jaarwisseling en hopelijk een succesvol duivenseizoen in 2024. Voor iedereen nieuwe kansen in een nieuw jaar. er zijn nog startplaatsen bij de OWDerby dus meldt u nu aan om een keertje mee te doen. De prijzenpot liegt er niet om en de kans is groot dat je een leuk bedrag terug verdient. 

13-12-2023

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden en voordat we het weten zitten we zo weer in het nieuwe jaar 2024. Velen hebben alweer de koppels op papier gezet of hebben al duiven op eieren zitten, hopende op een een topkoppel met geweldige jongen. Uit ervaring weet ik dat het niet meevalt om zo’n koppel te hebben. Zelf heb ik een enkele keer een topdoffer op mijn hok gehad waaronder de Barney” een betere kweker heb ik nooit gekend. Op verschillende duivinnen gaf hij telkens geweldige jongen. Voor komend weekend staat de beurs in Dortmund op het programma waar ik samen met Christoph Mazur naar toe ga, ook vanwege de mogelijke Nederlanders die wellicht aanwezig zullen zijn. Het is een van de grootste duivenbeursen in Europa. Wij hopen u daar een dezer dagen ook te mogen ontmoeten en even lekker keuvelen over de 4e editie alweer van de FCI Ostwestfalen Derby 2024. Iedereen veel succes met de kweek en doe alleen mee met uw beste duiven op de OLR om een goede kans te maken op een moooi geldbedrag. Tot de volgende keer. 

23-11-2023

Inmiddels zijn we druk met het maken van flyers en een grote roll banner voor de beurs in Dortmund op 16 en 17 december. Dit is één van de grootste duivenbeursen in Europa. Wij zullen daar dit jaar ook aanwezig zijn bij de FCI stand hal 2 stand 305. Vorig jaar was het de enige FCI OLR in Duitsland. Mazur is hier groot voorstander van zodat er geen misverstanden kunnen komen over de vluchten. Tevens telt deze vlucht voor het wereldwijd kampioenschap van de FCI. De voorbereiding van de aanmeldingen is in volle gang en met trots kunnen we nu al stellen dat er bijna zo’n 600 liefhebbers zich hebben aangemeld.  

01-11-2023
De aanmeldingen voor de mooiste eenhoksrace in Duitsland draait alweer op volle toeren, inmiddels al over de 500 aanmeldingen. Ik hoor steeds dat het vrij duur is en dat klopt maar de prijzenpot is er ook naar. Nergens in Duitsland zo’n hoge prijzenpot en voor iedereen kans op een prijs. Het maakt natuurlijk veel uit of er 2000 of max. 1000 duiven in concours zijn. Zo zag je bij een andere eenhoksrace 15.000 euro als hoofdprijs bij 2500 duiven en hier bij de OWDerby 40.000 bij max 1000 duiven in concours. Ook wat betreft de verzorging en welzijn van onze duiven staat hier hoog in het vaandel. Door de vele Nederlanders die hieraan meedoen zegt op zich al genoeg . Meldt u aan voor een definitieve startplaats bij deze race. 

17-10-2023

We zijn zojuist terug van een prachtige vakantie in Turkije dus afgelopen weken even geen duivenpraatje.
Op dit moment is de verkoop begonnen van 21 uitgeselecteerde duiven bij Herbots.  Op enkelen is al geboden maar zoals meestal bereiken de biedingen aan het eind van de lopende veiling hun hoogtepunt.  Twee duiven van Anja zitten ook bij de veiling zowel de 1e als de 10e asduif beiden een plaatje in de hand en zullen op menig kweekhok niet misstaan. De veiling loopt tot 24 oktober 14.00 uur. 
Waarschijnlijk heeft al gezien dat de animo voor volgend jaar alweer op volle toeren draait, inmiddels al meer dan 400 aanmeldingen en er zullen ongetwijfeld weer veel bijkomen de komende tijd. we hopen dan ook dat we dit jaar de 1000 inschrijvingen kunnen behalen zodat er een gigantische hoofdprijs van 40.000 euro voor de winnaar beschikbaar zal zijn. Mocht u belangstelling hebben kunt u zich bij mij opgeven of meer informatie willen hebben. U kunt mij bereiken onder het kopje contact. Hopelijk tot gauw en voordat we het weten begint het nieuwe seizoen .  

23-09-2023

Rechts een foto van de eerste asduif van de Ostwestfalen Derby 2023. Zoals het er nu naar uitziet worden de eerste 15 duiven  en 10 asduiven op 16 okt. t/m 25 okt. 2023 aangeboden bij Herbots. Al met al kan iedereen terugzien op een geslaagd seizoen en onze speciale dank aan Christoph en zijn vrouw Maria voor de geweldige finaledag. Aan de duiven was duidelijk te zien dat Christoph deze tot in de puntjes verzorgd en ik kan iedereen aanraden om dit geweldige spektakel ook een keertje mee te maken. Mocht u volgend jaar ook mee willen doen of voor meer info kunt u zich bij mij melden via het kopje contact. Iedereen veel succes  en hopelijk tot later. Groet Jan  

09-09-2023

Het zit er op na een tropische dag met temperaturen tegen de 30 graden is de eindvlucht vanaf Bozcow voorbij. Nadat het vorige week behoorlijk bewolkt was hadden we vrijdag een geweldige dag. Dat de duiven het niet in de schoot geworpen zouden krijgen was al snel duidelijk op een afstand van 427km werden ze gelost om 7.30 uur. Met de wind uit de ZO hoek hadden ze enig voordeel qua snelheid. Om 12.47 arriveerde de eerste groep van 9 duiven, daarna kwamen de duiven mondjesmaat aangestormd. Al met al was het een prachtige dag met veel liefhebbers die hebben genoten van zowel de hapjes en drankjes als het keutelen over de duiven en natuurlijk de prachtige aankomsten. Hopelijk hebben we volgen jaar weer zo’n topdag we houden u op de hoogte over de verdere ontwikkelingen in Espelkamp. Allen van harte gefeliciteerd . Rechts de top 10 van 2023.   

03-09-2023

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover dat de halve finale van de Ostwestfalen Derby plaats heeft gevonden. De dagen ervoor was het wikken en wegen welke dag de beste dag zou kunnen zijn om deze door te laten aan. Het was een zeer moeilijke beslissing en is toch voor de vrijdag gekozen een prima beslissing de andere dagen waren sowieso niet goed alhoewel de vrijdag ook zeker niet optimaal was. Er werd in Ludwigsfelde gelost op 317km met goed weer en hoe dichter bij huis hoe bewolkter het zou worden. Dat de duiven goed kwamen bleek wel uit de aankomsten. De eerst 3 duiven waren dit keer de Nederlanders met en 1e plaats voor Adri Ollebek en de 2e en 3e plaats voor team Faber. De duiven kwamen mooi terug in kleine groepjes en af en toe een groepje van zo’n 15 duiven. Op naar volgende week vrijdag de finaledag wanneer het ook nog eens prachtig weer gaat worden. Alvast heel veel succes allemaal en het gaat zeker een gezellige dag worden met hopelijk veel liefhebbers om te aankomsten te zien.  

25-08-2023

Gisteren de laatste Hot Spot nr 4 op een afstand van 255km. Dat het weer niet helemaal mee zat bleek wel uit de aankomsten. Het was broeierig met oplopende temperaturen, daarbij lag er in eerste instantie ook nog een kleine storing in de buurt van Espelkamp. Deze loste minder snel op dan verwacht. De duiven werden om 8.35 uur gelost en hadden een snel vertrek. Vandaag zijn er gelukkig nog veel duiven nagekomen en staat de teller inmiddels op bijna 400. Volgende week vrijdag staat de halve finale gepland en hopen we dat de weergoden ons mee zullen zitten. De wind draait naar de westkant zodat de duiven nu een kopwind krijgen wat ook niet gmakkelijk zal zijn. We gaan het zien en iedereen veel succes met de laatste 2 vluchten. Rechts de aankomsten van Hot Spot 4.

23-08-2023

Morgen alweer de laatste Hot Spot op het programma HP4 en dan nog 2 vluchten, de planning is om op 1 september de 1/2 finale te spelen en de week 8 september de Finale van de OWDerby. Op dit moment nog bijna 500 duiven in concours op zich prima gezien de andere one loft races. Rechts de lossing van de Hot Spot 3 Barleben waarin de duiven in prima conditie zijn en op enkelen na alles terug van 205 km. Zoals ik het nu kan bekijken zullen er veel deelnemers aanwezig zijn op de eindvlucht. Gezien de vorige edities is dit altijd een gezellige boel en voor de inwendige mens is er genoeg.   

13-08-2023

De eerste Hot Spot zit er inmiddels op. De duiven zouden in eerste instantie in Lehrte worden gelost maar door de slechtere omstandigheden zijn ze iets dichter bij huis gebracht. Een prima beslissing gezien de aankomsten, de duiven kwamen in grote groepen en er zijn totaal 9 duiven niet terug gekeerd. Morgen staat de 2e Hot Spot op het programma een vlucht van 150 km vanaf Wolfburg. De wind komt uit het zuiden en is net als de vorige vlucht een beetje variabel. Hopelijk kunnen ze op tijd los want het zal na de middag behoorlijk warm worden. We gaan het zien morgen iedereen vel succes.  

4-08-2023

Deze week vonden nog een aantal trainingsvluchten plaats waaronder de laatste vanaf 110 km. Het weer zat de hele dag een beetje tegen, desondanks kwamen de duiven goed naar huis. De duiven komen nog steeds in grote koppels aan en lopen perfect naar binnen zo te zien is op de filmpjes. Volgende week zal er een begin gemaakt worden met de eerste HOT SPOT vlucht (prijsvlucht) Iedereen alvast heel veel succes gewenst .

 

25-07-23
Inmiddels vond de 4e training plaats in Espelkamp. Er werden totaal 535 duiven ingekorfd en er zijn 520 duiven aangekomen op de hokken. Helaas toch nog weer een 15 tal duiven weg. Ik denk dat de natuurlijke selectie inmiddels is begonnen en alleen de sterksten zullen de eindstreep halen. Ook de roofvogel probeert zijn best te doen voor een versnapering. De temperaturen zijn gelukkig een stuk lager en de komende week is de verwachting ook niet al te best om duiven af te richten. De vraag is of Christoph de eindvlucht op 1 september kan halen. De duiven staan voorop en moeten er klaar voor zijn is dat niet het geval dan gaat het iets later worden. Het is hier niet zoals bij vele eenhoksraces dat de einddatum bepalend is maar de duiven zullen er klaar voor moeten zijn en het weer moet goed zijn zodat elke duif een kans krijgt om huiswaarts te keren. 

17-07-2023
Op 13 juli vond de eerste trainingsvlucht plaats bij de OWDerby. De duiven werden later in de middag gelost op zo’n 5 km. Het was een prima verloop en de duiven zijn eerst nog even flink rond gevlogen voordat ze naar binnen werden geloosd. De meesten zijn terug gekeerd en er missen nog een 4 stuks dus de schade is beperkt gebleven. Voor vanmiddag (plm. 17.00 uur) staat de 2e training gepland mits de weersomstandigheden het toelaten. Ze trainen dagelijks een dikke 2 uur dus met de gezondheid gaat het prima. Iedereen alvast veel succes gewenst. 
Aankomsten zijn live te volgen onder uitslagen bij Benzing live

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?